ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 29 червня 2006 року N 177
Про затвердження національних стандартів, змін до
національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін
до наказу Держспоживстандарту України від 28.12.2005 N 379
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17
травня 2001 р. N 2408-III і на виконання Плану державної стандартизації на
2005 рік наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності:
а) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 4611:2006 |
Магістральні трубопроводи. Терміни та визначення
основних понять
- Вперше |
ДСТУ 4612:2006 |
Магістральні трубопроводи. Захист протикорозійний.
Терміни та визначення понять
- Вперше |
б) з 1 квітня 2007 р.:
ДСТУ 4613:2006 |
Препарати біологічні для ветеринарної медицини.
Метод визначення контамінації мікоплазмами
- Вперше |
ДСТУ 2273:2006 |
Протипожежна техніка. Терміни та визначення основних
понять
- На заміну ДСТУ 2273-93 |
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 4614:2006 |
Препарати ветеринарні імунобіологічні. Маркування
- Вперше |
ДСТУ 4615:2006 |
Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві приварні
на PN до 10 МПа. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4616:2006 |
Магістральні трубопроводи. Деталі сталеві приварні
на PN до 10 МПа. Типи, основні параметри та розміри
- Вперше |
ДСТУ 4617:2006 |
Морська гідрографія. Умовні позначення і скорочення
- Вперше |
ДСТУ 4618:2006 |
Східні солодощі борошняні. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4619:2006 |
Вироби кондитерські. Правила приймання, методи
відбору та підготовки проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5904-82) |
ДСТУ 4620:2006 |
Вафлі листові та фігурні (напівфабрикат). Загальні
технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4621:2006 |
Кислота молочна харчова. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 490-79) |
ДСТУ 4622:2006 |
Насіння цикорію коренеплідного. Посівні якості.
Технічні умови
- На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині цикорію) |
ДСТУ 4623:2006 |
Цукор білий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 2213-93 (ГОСТ 22-94),
ДСТУ 2316-93 (ГОСТ 21-94) |
ДСТУ 4624:2006 |
Цукор. Методи визначення органолептичних показників
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12576-89) |
ДСТУ 4625:2006 |
Цукор білий кристалічний. Метод визначення показника
розподілу кристалів
- Вперше |
ДСТУ 4626:2006 |
Цукор кристалічний. Метод визначення зовнішнього
вигляду з використанням еталонних зразків
- Вперше |
ДСТУ 4627:2006 |
Цукор пресований. Метод визначення дріб'язку
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12578-67) |
ДСТУ 4628:2006 |
Цукор пресований. Метод визначення міцності
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12577-67) |
ДСТУ 4629:2006 |
Продукція цукрового виробництва. Метод визначення
сапоніну
- Вперше |
ДСТУ 4630:2006 |
Продукція цукрового виробництва. Метод визначення
рафінози
- Вперше |
ДСТУ 4631:2006 |
Меляса із тростинного цукру-сирцю. Технічні умови
- Вперше |
г) з 1 жовтня 2007 р.:
ДСТУ 4632:2006 |
Нафта. Збирання та підготовляння. Терміни та
визначення понять
- Вперше |
2. Затвердити зміни до національних стандартів з
наданням чинності:
а) з 1 вересня 2006 р.:
зміна N 1
ДСТУ 4184:2003 |
Радіостанції з кутовою модуляцією суходільної
рухомої служби. Класифікація. Загальні технічні вимоги. Методи
вимірювання |
б) з 1 квітня 2007 р.:
зміна N 1
ДСТУ 3855-99 |
Пожежна безпека. Визначення пожежної небезпеки
матеріалів та конструкцій. Терміни та визначення |
У зв'язку з великим обсягом зміни N 1 до ДСТУ 3855-99
перевидати зазначений нормативний документ з урахуванням цієї зміни.
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 квітня 2007 р.:
ДСТУ 2273-93 |
Система стандартів безпеки праці. Пожежна техніка.
Терміни та визначення |
б) з 1 липня 2007 р.:
ГОСТ 5904-82 |
Изделия кондитерские. Правила приемки, методы отбора
и подготовки проб |
ГОСТ 490-79 |
Кислота молочная пищевая. Технические условия |
ДСТУ 2240-93 |
Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та
посівні якості. Технічні умови (в частині цикорію)
|
ДСТУ 2213-93
(ГОСТ 22-94) |
Цукор-рафінад. Технічні умови |
ДСТУ 2316-93
(ГОСТ 21-94) |
Цукор-пісок. Технічні умови |
ГОСТ 12576-89 |
Сахар. Методы определения внешнего вида, запаха,
вкуса и чистоты раствора |
ГОСТ 12578-67 |
Сахар-рафинад. Метод определения мелочи (осколков,
кристаллов и пудры) |
ГОСТ 12577-67 |
Сахар-рафинад. Методы определения крепости и
продолжительности растворения в воде |
4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів
для продукції, що постачається на експорт, з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 2213-93
(ГОСТ 22-94) |
Цукор-рафінад. Технічні умови |
ДСТУ 2316-93
(ГОСТ 21-94) |
Цукор-пісок. Технічні умови |
ГОСТ 12576-89 |
Сахар. Методы определения внешнего вида, запаха,
вкуса и чистоты раствора |
ГОСТ 12577-67 |
Сахар-рафинад. Методы определения крепости и
продолжительности растворения в воде |
5. Внести зміну до
наказу Держспоживстандарту України від 28 грудня 2005 року N 379, а
саме: замінити назву ДСТУ 4496:2005 "Залізничний транспорт. Безпечність руху
поїздів. Терміни та визначення понять" на "Залізничний транспорт.
Безпечність руху залізничного транспорту. Терміни та визначення понять".
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний
і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук
Г. Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних
стандартів України, змін до національних стандартів та скасування
нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного
покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови С. Т. Черепкова.