ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
НАКАЗ
від 4 липня 2006 року N 191
Про затвердження національних стандартів, змін до
національних стандартів та скасування нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17
травня 2001 р. N 2408-III та на виконання планів державної стандартизації на
2005 та 2006 роки наказую:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності:
а) з 1 грудня 2006 р.:
ДСТУ 4122:2006 |
Метрологія. Державна повірочна схема для засобів
вимірювання електричної напруги від 0,1 В до 1000 В змінного струму
в діапазоні частот від 10 Гц до 1 МГц
- Вперше (зі скасуванням МИ 1935-88 у частині засобів вимірювання
електричної напруги в діапазоні частот від 20 Гц до 1 МГц) |
б) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 4278:2006 |
Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
засобів. Загальні вимоги. Правила застосування
- На заміну ДСТУ 4278:2004 |
ДСТУ 4645:2006 |
Виноматеріали коньячні. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1905-81 |
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 2450:2006 |
Оцти з харчової сировини. Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ 2450-94 |
ДСТУ 2717:2006 |
Концентрати харчові. Суміші пряноароматичні для
перших і других обідніх страв. Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ 2717-94 |
ДСТУ 2900:2006 |
Концентрати харчові. Напівфабрикати виробів з
борошна. Загальні технічні умови
- На заміну ДСТУ 2900 -94 |
ДСТУ 4633:2006 |
Олії. Методи визначання густини
- Вперше |
ДСТУ 4634:2006 |
Концентрати харчові. Сніданки сухі. Пластівці
круп'яні. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4635:2006 |
Сири плавлені. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1434-92 |
ДСТУ 4636:2006 |
Консерви. Суміші овочеві зимові. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1636-80 |
ДСТУ 4637:2006 |
Зелень консервована. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1528-84 |
ДСТУ 4638:2006 |
Шрот соняшниковий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 11246-96) |
ДСТУ 4639:2006 |
Казеїн технічний. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 17626-81) |
ДСТУ 4640:2006 |
Продукти перероблення субтропічних культур. Листя
мирта, зизифуса, маслини та фейхоа. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4641:2006 |
Консерви. Соуси фруктові з субтропічних плодових
культур. Загальні технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4642:2006 |
Консерви. Варення з плодів зизифуса. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4643:2006 |
Декстрини. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 6034-74) |
ДСТУ 4644:2006 |
Крохмаль. Правила приймання та методи відбирання
проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7698-93 (ИСО 1666-73, ИСО 3188-78, ИСО
3593-81, ИСО 3946-82, ИСО 3947-77, ИСО 5378-78, ИСО 5379-83, ИСО
5809-82, ИСО 5810-82)
в частині правил приймання та відбирання проб) |
ДСТУ 4646:2006 |
Спирт етиловий, горілки, напої лікеро-горілчані.
Газохроматографічний метод визначання справжності
- Вперше |
ДСТУ 4647:2006 |
Жом сушений. Технічні умови
- Вперше |
ДСТУ 4648:2006 |
Шини пневматичні для будівельних, дорожніх,
приймально-транспортних і рудникових машин. Загальні вимоги щодо
експлуатації
- Вперше |
ДСТУ 4649:2006 |
Мед з фітодобавками. Технічні умови
- Вперше |
2. Затвердити зміни до національних стандартів України
з наданням чинності:
а) з 1 жовтня 2006 р.:
зміна N 1
ДСТУ 3684-98 |
Прокат із якісної конструкційної нелегованої та
легованої сталі для холодного видавлювання та висаджування. Технічні
умови |
б) з 1 січня 2007 р.:
зміна N 2
ДСТУ 3650:2004 |
Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
засобів. Загальні технічні умови |
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 грудня 2006 р.:
МИ 1935-88 |
ГСИ. Государственная поверочная схема для средств
измерения электрического напряжения до 1000 В в диапазоне частот
1·10-2 - 3·109 Гц |
у частині засобів вимірювання електричної
напруги в діапазоні частот від 20 Гц до 1 МГц |
|
б) з 1 січня 2007 р.:
РСТ УССР 1905-81 |
Виноматеріали коньячні. Технічні умови |
ДСТУ 4278:2004 |
Дорожній транспорт. Знаки номерні транспортних
засобів. Загальні вимоги. Правила застосування |
в) з 1 липня 2007 р.:
РСТ УРСР 1434-92 |
Сири плавлені (український асортимент). Загальні
технічні умови |
РСТ УРСР 1528-84 |
Зелень консервована. Технічні умови |
РСТ УРСР 1636-80 |
Консерви. Суміші овочеві зимові. Технічні умови |
ДСТУ 2450-94 |
Оцет спиртовий харчовий натуральний. Технічні умови |
ДСТУ 2717-94 |
Концентрати харчові. Суміші пряноароматичні для
перших і других обідніх страв. Загальні технічні умови |
ДСТУ 2900-94 |
Концентрати сухі. Напівфабрикати виробів з борошна.
Загальні технічні умови |
ГОСТ 6034-74 |
Декстрины. Технические условия |
ГОСТ 7698-93
(ИСО 1666-73, ИСО 3188-78, ИСО 3593-81, ИСО 3946-82,
ИСО 3947-77, ИСО 5378-78,
ИСО 5379-83, ИСО 5809-82, ИСО 5810-82) |
Крахмал. Правила приемки и методы анализа
в частині правил приймання та відбирання проб |
ГОСТ 11246-96 |
Шрот подсолнечный. Технические условия |
ГОСТ 17626-81 |
Казеин технический. Технические условия |
4. Державному підприємству "Український
науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та
якості" (Філіпчук Г. Г.) забезпечити:
- опублікування інформації щодо затверджених національних
стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних
документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика
"Стандарти";
- видання вищезазначених національних стандартів у термін
не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим
наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на
заступника Голови С. Т. Черепкова.