КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 24 вересня 2008 р. N 848
Київ
Про затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від
провадження господарської діяльності, яка підлягає державному
ветеринарно-санітарному контролю та нагляду
Відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади
державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" Кабінет
Міністрів України постановляє:
1. Затвердити критерії оцінки ступеня ризику від
провадження господарської діяльності, яка підлягає державному
ветеринарно-санітарному контролю та нагляду, згідно з додатком.
2. Державному комітетові ветеринарної медицини у
тримісячний строк привести власні нормативно-правові акти у відповідність із
цією постановою.
Прем'єр-міністр України |
Ю. ТИМОШЕНКО |
Інд. 22
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 24 вересня 2008 р. N 848 |
|
КРИТЕРІЇ
оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, яка підлягає
державному ветеринарно-санітарному контролю та нагляду
1. Критеріями оцінки ступеня ризику від провадження
господарської діяльності, яка підлягає державному ветеринарно-санітарному
контролю та нагляду, є:
можливість виникнення біологічних, хімічних, фізичних
ризиків, пов'язаних з вирощуванням (виробництвом) продукції;
рівень складності наслідків, виявлених під час проведення
протиепізоотичних та інших запобіжних заходів.
2. Установлюється три ступені ризику - високий, середній
та незначний.
3. До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику
належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні) яких
перебувають об'єкти, що використовуються для:
розведення, вирощування, утримання та/або обігу
сільськогосподарських тварин, птиці, риби та інших гідробіонтів;
заготівлі та/або переробки сировини тваринного
походження;
забою тварин, первинної переробки та виробництва
необроблених харчових продуктів;
ведення племінної справи у тваринництві;
зберігання сировини та продукції тваринного походження
(бази, склади, холодильники, холодокомбінати тощо);
провадження виставкової діяльності, проведення аукціонів
і функціонування ринків;
виробництва та/або обігу кісткового, кров'яного, рибного,
м'ясо-кісткового борошна;
утилізації трупів тварин та продуктів тваринного
походження (ветсанутильзаводи);
вирощування, утримання та/або обігу домашніх, диких,
екзотичних, зоопаркових, циркових тварин, хутрових звірів;
оптової, роздрібної торгівлі необробленою тваринницькою
харчовою продукцією.
4. До суб'єктів господарювання із середнім ступенем
ризику належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні)
яких перебувають об'єкти, що використовуються для:
виробництва кормів рослинного походження, комбікормів та
преміксів, кормів для непродуктивних тварин, відходів цукрової, олійної,
пивної промисловості;
переробки продукції бджільництва, технічної продукції
тваринного походження;
зберігання кормів, кормових сумішей і преміксів.
5. До суб'єктів господарювання з незначним ступенем
ризику належать суб'єкти, в управлінні (власності, володінні, користуванні)
яких перебувають об'єкти, що використовуються для вирощування непродуктивних
тварин, та інші суб'єкти господарювання, які не належать до суб'єктів
господарювання з високим та середнім ступенем ризику.
6. Планові перевірки суб'єктів господарювання
проводяться:
з високим ступенем ризику - не частіше чотирьох разів на
рік;
із середнім ступенем ризику - не частіше двох разів на
рік;
з незначним ступенем ризику - один раз на рік.
____________