Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

LeoMetr 2

Пропонуємо Вам замовляти Офіційні копії НД в електронному вигляді за допомогою інформаційної системи  "ЛЕОНОРМ-Інформ", або в магазині у нас на сайті, або листом на E-mail: mark@leonorm.lviv.ua ...

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК (RUS)

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ

 

від 22 червня 2009 року N 226

Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів, скасування нормативних документів та внесення змін до наказів Держспоживстандарту від 04.08.2008 N 269, від 22.05.2009 N 193

 

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2010 р.:

ДСТУ 7033:2009 

Буряк столовий свіжий. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1722-85, ГОСТ 26766-85) 

ДСТУ 7034:2009 

Буряк столовий молодий свіжий з листками. Технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 287-89 

ДСТУ 7035:2009 

Морква свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1721-85, ГОСТ 26767-85) 

ДСТУ 7036:2009 

Диня свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7178-85) 

ДСТУ 7037:2009 

Капуста білоголова свіжа. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1724-85, ГОСТ 26768-85). 


 

б) з 1 січня 2011 р.:

ДСТУ 7038:2009 

Саджанці кущових ягідних культур. Технологія вирощування. Загальні вимоги
- Вперше 

ДСТУ 7039:2009 

Саджанці зерняткових культур. Технологія вирощування. Загальні вимоги
- Вперше 

ДСТУ 7040:2009 

Фрукти, овочі та продукти їх переробляння, консерви м'ясні та м'ясо-рослинні. Готування проб до лабораторних аналізів
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 26671-85). 


 

2. Затвердити зміни до національних стандартів України з надання чинності з 1 серпня 2009 р.:

Зміна N 1
ДСТУ 4800:2007 

Шампанське України. Технічні умови 

Зміна N 1
ДСТУ 4804:2007 

Виноматеріали для шампанського України та вин ігристих. Технічні умови 

Зміна N 1
ДСТУ 4805:2007 

Виноматеріали оброблені. Загальні технічні умови 

Зміна N 1
ДСТУ 4806:2007 

Вина. Загальні технічні умови 

Зміна N 1
ДСТУ 4807:2007 

Вина ігристі. Технічні умови. 


 

3. Скасувати чинність нормативних документів

а) з 1 січня 2010 р.:

РСТ УРСР 287-89 

Буряки столові молоді свіжі з зеленню. Технічні умови

ГОСТ 1721-85 

Морковь столовая свежая заготовляемая и поставляемая. Технические условия 

ГОСТ 1722-85 

Свекла столовая свежая заготовляемая и поставляемая. Технические условия 

ГОСТ 1724-85 

Капуста белокачанная свежая заготовляемая и поставляемая. Технические условия 

ГОСТ 7178-85 

Дыни свежие. Технические условия 

ГОСТ 26766-85 

Свекла столовая свежая, реализуемая в розничной торговой сети. Технические условия 

ГОСТ 26767-85 

Морковь столовая свежая, реализуемая в розничной торговой сети. Технические условия 

ГОСТ 26768-85 

Капуста белокачанная свежая, реализуемая в розничной торговой сети. Технические условия. 


 

б) з 1 січня 2011 р.

ГОСТ 26671-85 

Продукты переработки плодов и овощей, консервы мясные и мясорастительные. Подготовка проб для лабораторных анализов. 


 

4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 4 серпня 2008 року N 269 "Про затвердження національних стандартів, змін до національного стандарту та скасування нормативних документів", а саме:

у підпункті "а" пункту 1 слова

"ДСТУ 5040:2008 Соломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні умови
- Вперше"

замінити на слова

"ДСТУ 5040:2008 Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні умови
- Вперше".

5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 22 травня 2009 року N 193 "Про затвердження національних стандартів, змін до національних стандартів та скасування нормативних документів", а саме:

пункт 3 доповнити

ДСТУ 3500-97 

Макулатура паперова і картонна. Технічні умови. 


 

6. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А. А.) та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С. Т.

 

Голова 

Л. Лосюк 


 

Назад

 


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook

  БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України Нова БД "Нормативно-правові документи ветеринарної медицини"   http://www.germiona.com.ua/  
 

 

Copyright © 2004-2023, ЛЕОНОРМ.