Головна сторінка бізнес-порталу "Леонорм"

 

ТОВ «НІЦ «ЛЕОНОРМ» є Офіційним партнером ДП «УкрНДНЦ» та уповноваженим на реалізацію Офіційних текстів НД в електронному вигляді. Строк надання послуги: протягом 1-2 робочих днів після надходження грошових коштів..

КОНТАКТИ НОВИНИ РЕЄСТРАЦІЯ МАГАЗИН НОРМАТИВНІ АКТИ ПОШУК (RUS)

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ

НАКАЗ

 

від 13 липня 2009 року N 249

Про затвердження національних стандартів та встановлення перехідного періоду

 

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та на виконання Плану національної стандартизації наказую:

1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності з 1 січня 2010 р.:

ДСТУ 7048:2009 

Консерви м'ясорослинні та кров'яні. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86 (в частині м'ясорослинних та кров'яних консервів) 

ДСТУ 7049:2009 

Консерви м'ясні субпродуктові. Загальні технічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86 (в частині субпродуктових консервів) 

ДСТУ 7050:2009 

Консерви м'ясні. Паштети печінкові. Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77) 


 

2. Запровадити перехідний період одночасної дії ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7050:2009, РСТ УРСР 1416-86, ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77 з 1 січня 2010 року до 1 квітня 2010 року.

3. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених нормативних документів:

3.1. Привести технічні умови на консерви м'ясні, м'ясорослинні та субпродуктові у відповідність до вимог ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009 та ДСТУ 7050:2009.

3.2. Забезпечити використання залишку пакувальних матеріалів та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог РСТ УРСР 1416-86, ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77, ГОСТ 12424-77 та чинних технічних умов.

4. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України:

- поінформувати суб'єкти господарювання про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих у підпункті 3.2 цього наказу;

- забезпечити анулювання технічних умов, які не будуть приведені у відповідність до вимог ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009 та ДСТУ 7050:2009.

5. Органам з сертифікації харчових продуктів провести позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7049:2009

За позитивними результатами технічного нагляду переоформити сертифікати відповідності.

6. Скасувати чинність нормативних документів з 1 квітня 2010 р.:

РСТ УРСР 1416-86 

Консерви субпродуктові, м'ясо-рослинні та кров'яні. Загальні технічні умови 

ГОСТ 12314-66 

Консервы мясные. Паштет "Арктика". Технические условия 

ГОСТ 12319-77 

Консервы мясные. Паштет печеночный. Технические условия 

ГОСТ 12424-77 

Консервы мясные. Паштет "Пражский". Технические условия 


 

7. Продовжити термін дії нормативних документів, чинність яких обмежена пунктом 5 наказу Держспоживстандарту від 31.12.2008 N 525, до 1 січня 2010 року:

ДСТУ 4817:2007 

Діоксид вуглецю газоподібний і скраплений. Технічні умови 

ГОСТ 8050-85 

Двуокись углерода газообразная и жидкая. Технические условия. 


 

8. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А. А.), ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л. О.) забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".

9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Черепкова С. Т.

 

Голова  

Л. Лосюк 


 

 


Назад

 


ПРОДУКЦІЯ ТА ПОСЛУГИ

СУПРОВІД ПРОДУКТІВ

 СИСТЕМИ

ПОСИЛАННЯ

КЛІЄНТИ

ДОПОМОГА

Сторінка "ЛЕОНОРМ" на facebook

    БД «Електронний Реєстр Технічних регламентів України  Актуалізація Ваших НД   http://www.germiona.com.ua/  
 

 

Copyright © 2004-2024, ЛЕОНОРМ.