Нові надходження нормативних документів українською мовою: ДСТУ
EN 1673:2022 (EN 1673:2020, IDT) "Устатковання для харчової промисловості.
Печі з обертовими вагонетками.Вимоги щодо безпеки та гігієни"
Цей стандарт встановлює вимоги щодо безпеки та гігієни конструкції та
виготовлення печей, які можна використовувати з однією або кількома рухомими
вагонетками. Ці печі призначені для професійного використання у харчовій
промисловості та в цехах (пекарнях, кондитерських тощо) для випікання партій
харчових продуктів, що містять борошно, воду та інші інгредієнти, зокрема
добавки. Цей стандарт поширюється тільки на печі, використовувані для
харчових продуктів, за винятком таких, що містять леткі легкозаймисті
інгредієнти (леткі органічні сполуки, наприклад спирт, олію тощо). Цей
стандарт поширюється на печі, в яких генерування пари здійснюється у процесі
випаровування питної води на гарячих поверхнях.
Цей стандарт не поширюється на такі машини:
- дослідні та випробовувальні машини, розроблювані виробником;
- машини, призначені для непрофесійного використання.
Примітка. Оскільки печі з обертовими вагонетками призначені для
професійного використання, EN 60335-1 та EN 60335-2 не застосовують.
Цей стандарт охоплює технічні вимоги щодо безпеки під час транспортування,
монтування, роботи, миття та обслуговування цих машин (розділ 6 EN
12100:2010).
Цей стандарт поширюється на всі суттєві небезпеки, небезпечні ситуації та
події, можливі щодо печей з обертовими вагонетками, коли їх застосовують у
передбачений спосіб або коли їх невідповідне використання може бути
застережене виробником.
Цей стандарт не поширюється на такі небезпеки:
- небезпеки від використання газового палива для газових пристроїв;
- небезпеки, спричинені проблемами з електромагнітною відповідністю;
- небезпеки від використання дек, виготовлених з силікону або покритих ним;
- небезпеки через демонтування, виведення з експлуатації та утилізацію.
Стандарт не поширюється на шум, який створює машина. Стандарт не поширюється
на печі з обертовими вагонетками, виготовленими до дати його публікації як
стандарту EN.
Розробник: Технічний комітет стандартизації «Молоко, м’ясо та
продукти їх переробки» (ТК 140), Інститут продовольчих ресурсів Національної
академії аграрних наук України. Стандарт набуде чинності 2023-09-01. Кількість сторінок документу =
23
|