|
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ЛИСТ
від 20.09.2005 р. N 29/1-16/4835-ЕП
Про класифікацію м'яса курячого свіжомороженого соленого
В зв'язку із запитами митних органів щодо класифікації згідно з УКТ ЗЕД м'яса свійської птиці мороженого з вмістом невеликої кількості солі (від 1,2 %) та з метою однозначної класифікації зазначених товарів згідно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" від 05.04.2001 N 2371-III, повідомляємо. Відповідно до УКТ ЗЕД м'ясо та харчові м'ясні субпродукти класифікуються у товарній групі 02, а саме: м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці, класифікуються в товарній позиції 0207 та 0210 УКТ ЗЕД, залежно від ступеню обробки та стану м'яса, в якому воно подане. Враховуючи те, що тривале зберігання (консервація) даних продуктів забезпечується завдяки глибокій заморозці при температурі від -18° C, соління продукту суттєво не впливає на характер м'яса мороженого, яке класифікується у товарній позиції 0207 УКТ ЗЕД. Також повідомляємо, що Комітетом Європейського Співтовариства було розглянуто питання класифікації м'яса курячого глибокої заморозки підсоленого. За результатами такого розгляду було прийняте рішення (COMMISSION REGULATION (EC)) N 1223/2002 від 08.07.2002 про класифікацію зазначеного м'яса у товарній позиції 0207. Зважаючи на вищевикладене, керуючись ст. 313 Митного кодексу України, вимогами до УКТ ЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" від 05.04.2001 N 2371-III, Правилами 1, 6 Основних правил інтерпретації класифікації товарів, товар "М'ясо свійської птиці солене, піддане глибокій заморозці" класифікується у товарній позиції 0207 згідно з УКТ ЗЕД.
|
Copyright © 2004-2025, ЛЕОНОРМ.
|