ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ 
	ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ 
	НАКАЗ 
	
	 
	від 9 червня 2006 року N 162 
	Про затвердження національних стандартів, змін до 
	національних та міждержавних стандартів та скасування чинності нормативних 
	документів 
	 
	Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 
	травня 2001 р. N 2408-III та на виконання плану державної стандартизації на 
	2005 рік наказую: 
	1. Затвердити національні стандарти України з наданням 
	чинності: 
	а) з 1 жовтня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 2272:2006   | 
			
			 Пожежна безпека. Терміни та визначення основних 
			понять 
			- На заміну ДСТУ 2272-93   | 
		
	
	
 б) з 1 квітня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 4589:2006   | 
			
			 Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного 
			ділення яловичини за кулінарним призначенням. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4590:2006   | 
			
			 Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного 
			ділення свинини за кулінарним призначенням. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4591:2006   | 
			
			 Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 16290-86)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4592:2006   | 
			
			 Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4593:2006   | 
			
			 Шрот соєвий харчовий. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8056-96)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4594:2006   | 
			
			 Грена шовковичного шовкопряда. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4595:2006   | 
			
			 Білок соєвий. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4596:2006   | 
			
			 Білок соняшниковий. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4597:2006   | 
			
			 Концентрат соєвий харчовий. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4598:2006   | 
			
			 Олія гірчична. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 8807-94)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4599:2006   | 
			
			 Жири рослинні та їхні композиції для виробництва 
			спредів і сумішей жирових. Номенклатура та вимоги до показників 
			якості та безпеки 
			- Вперше   | 
		
	
	
 в) з 1 липня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 4600:2006   | 
			
			 Макухи та шроти. Методи визначення металевих домішок 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 13979.5-68 в частині, що стосується 
			макухи та шротів)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4601:2006   | 
			
			 Насіння олійних культур. Методи відбирання проб 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10852-86 в частині методів відбирання 
			проб)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4602:2006   | 
			
			 Олії. Методи визначення воскоподібних речовин 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4603:2006   | 
			
			 Олії. Методи визначення масової частки вологи та 
			летких речовин 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 11812-66)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4604:2006   | 
			
			 Олії, натуральні жирні кислоти, какао-масло і його 
			замінники. Метод визначення числа омилення 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5478-90)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4605:2006   | 
			
			 Насіння кормових буряків. Посівні якості. Технічні 
			умови 
			- На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині насіння кормових буряків)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4606:2006   | 
			
			 Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12186-77; ГОСТ 12187-66; ГОСТ 
			12296-66; ГОСТ 12297-66)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4607:2006   | 
			
			 Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні 
			технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8286-90)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4608:2006   | 
			
			 Чипси і снеки картопляні. Загальні технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4609:2006   | 
			
			 Сировина пір'яно-пухова. Технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4610:2006   | 
			
			 Деодистилят (олія скруберна, олія кисла). Технічні 
			умови 
			- Вперше   | 
		
	
	
 2. Затвердити зміни до національних стандартів з 
	наданням чинності з 1 вересня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 зміна N 2 
			ДСТУ 3868-99   | 
			
			 Паливо дизельне. Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 зміна N 4 
			ДСТУ 4135-2002   | 
			
			 Цукерки. Загальні технічні умови   | 
		
	
	
 3. Затвердити національні зміни до міждержавних 
	стандартів з наданням чинності: 
	а) з 1 липня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 національна зміна N 1 
			ДСТУ ГОСТ 10791-2006   | 
			
			 Колеса суцільнокатані. Технічні умови   | 
		
	
	
 б) з 1 вересня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 національна зміна N 1 
			ДСТУ 2057-92 
			(ГОСТ 30019.1-93)   | 
			
			 "Застежка текстильная. Общие технические условия"   | 
		
		
	 
	в) з 1 січня 2009 р.: 
	
		
			| 
			 національна зміна N 1 
			ГОСТ 14163-88   | 
			
			 Электроконфорки чугунные. Технические условия".   | 
		
	
	
 4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
	
	а) з 1 вересня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 2448-94   | 
			
			 Кисневе різання. Вимоги безпеки   | 
		
	
	
 б) з 1 жовтня 2006 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 2272-93   | 
			
			 Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека. 
			Терміни та визначення   | 
		
	
	
 в) з 1 квітня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ГОСТ 16290-86   | 
			
			 "Колбасы варено-копченые. Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 8056-96   | 
			
			 "Шрот соевый пищевой. Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 8807-94   | 
			
			 "Масло горчичное. Технические условия"   | 
		
	
	
 г) з 1 липня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ГОСТ 13979.5-68   | 
			
			 "Жмыхи, шроты и горчичный порошок. Методы 
			определения металлопримесей" в частині, що стосується макухи та 
			шротів   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 10852-86   | 
			
			 "Семена масличные. Правила приемки и методы отбора 
			проб" в частині методів відбирання проб   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 11812-66   | 
			
			 "Масла растительные. Методы определения влаги и 
			летучих веществ"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 5478-90   | 
			
			 "Масла растительные и натуральные жирные кислоты. 
			Метод определения числа омыления"   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 2240-90   | 
			
			 Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та 
			посівні якості. Технічні умови в частині насіння кормових буряків   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 12186-77   | 
			
			 "Консервы мясные. Фарш свиной сосисочный. 
			Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 12187-66   | 
			
			 "Консервы мясные. Колбасный фарш ветчинно-рубленый. 
			Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 12296-66   | 
			
			 "Консервы мясные. Колбасный фарш отдельный. 
			Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 12297-66   | 
			
			 "Консервы мясные. Колбасный фарш любительский. 
			Технические условия"   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 8286-90   | 
			
			 "Консервы мясо-растительные. Каша с мясом. 
			Технические условия"   | 
		
	
	
 5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України 
	від 28 лютого 2005 року N 54, а саме: у пункті 1 замінити у назвах ДСТУ 
	4375:2005 "Ґрунти. Метод визначення калій-буферності ґрунту" та ДСТУ 
	4376:2005 "Ґрунти. Оцінювання придатності земель (ґрунтів) для вирощування 
	пивоварного ячменю" слово "Ґрунти" на "Якість ґрунту". 
	6. Державному підприємству "Український науково-дослідний 
	і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук 
	Г. Г.) забезпечити опублікування інформації щодо затвердження національних 
	стандартів, змін до національних та міждержавних стандартів та скасування 
	нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного 
	покажчика "Стандарти". 
	7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на 
	заступника Голови Черепкова С. Т.