ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ 
	ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ 
	НАКАЗ 
	
	 
	від 15 серпня 2006 року N 242 
	Про затвердження національних стандартів, зміни до 
	національного класифікатора України та скасування нормативних документів
	
	 
	Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 
	травня 2001 р. N 2408-III та на виконання планів державної стандартизації на 
	2005 - 2006 роки наказую: 
	1. Затвердити національні стандарти України з наданням 
	чинності: 
	а) з 1 січня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 878:2006   | 
			
			 Води мінеральні природні фасовані. Загальні технічні 
			умови 
			- На заміну ДСТУ 878-93   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4582:2006   | 
			
			 Система розроблення і поставлення продукції на 
			виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення 
			- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 15.015-90)   | 
		
	
	
 б) з 1 червня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 4675:2006  | 
			
			 Розрахунки і випробування на міцність. Методика 
			визначення характеристик динамічної тріщиностійкості металів за 
			нормального відриву за температури від мінус 263° C до 400° C 
			- Вперше   | 
		
	
	
 в) з 1 липня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 724:2006   | 
			
			 Хрін столовий. Загальні технічні умови 
			- на заміну ДСТУ 724-92   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 1055:2006   | 
			
			 Крупи, що швидко розварюються. Технічні умови 
			- на заміну ДСТУ 1055-91    | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 2021:2006   | 
			
			 Молодняк сільськогосподарської птиці добовий. 
			Технічні умови 
			- На заміну ДСТУ 2021-91   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4660:2006   | 
			
			 Глазурі та маси для формування. Загальні технічні 
			умови 
			- Вперше  | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4661:2006   | 
			
			 Молодняк сільськогосподарський ремонтний. Технічні 
			умови на "Молодняк сільськогосподарської птиці ремонтний. Технічні 
			умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4662:2006   | 
			
			 Прополіс. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та РСТ УССР 
			1078-86)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4663:2006   | 
			
			 Алерген сухий очищений із атипових мікобактерій. 
			Технічні умови 
			- Вперше    | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4664:2006   | 
			
			 Туберкулін очищений для ссавців у стандартному 
			розчині. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що 
			стосується туберкуліну очищеного для ссавців)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4665:2006   | 
			
			 Ядро кунжуту смажене. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4666:2006   | 
			
			 Молочко маточне бджолине. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28888-90)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4667:2006   | 
			
			 Віск бджолиний промисловий. Технічні умови 
			- Вперше    | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4668:2006   | 
			
			 Продукти зі свинини варені, копчено-варені, 
			копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні 
			умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, 
			ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, ГОСТ 18256-85)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4669:2006   | 
			
			 Сири напівтверді. Загальні технічні умови 
			- Вперше   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4670:2006   | 
			
			 Продукти з яловичини та свинини варені, 
			копчено-варені. Загальні технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4671:2006   | 
			
			 Продукти з яловичини і баранини варені, 
			копчено-варені, сирокопчені. Загальні технічні умови 
			- Вперше    | 
		
	
	
 г) з 1 жовтня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 4672:2006   | 
			
			 Вироби кондитерські. Методи визначення золи і 
			металомагнітних домішок 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4673:2006   | 
			
			 Велика рогата худоба для забою. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5110-55)   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 4674:2006   | 
			
			 Сіно. Технічні умови 
			- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87)   | 
		
	
	
 2. Затвердити зміну до національного класифікатора 
	України з наданням чинності з 1 грудня 2006 р.: 
	
	
 3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
	
	а) з 1 січня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 878-93   | 
			
			 Води мінеральні природні фасовані. Загальні технічні 
			умови   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 15.015-90   | 
			
			 Система разработки и постановки продукции на 
			производство. Хлеб и хлебобулочные изделия   | 
		
	
	
 б) з 1 липня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ДСТУ 724-92   | 
			
			 Хрін столовий. Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 1055-91   | 
			
			 Крупи, що швидко розварюються. Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 ДСТУ 2021-91   | 
			
			 Молодняк сільськогосподарської птиці добовий. 
			Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 РСТ УССР 1078-86   | 
			
			 Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 РСТ УССР 1826-88   | 
			
			 Ядро кунжуту смажене. Технічні умови   | 
		
		
			| 
			 РСТ УССР 1850-86   | 
			
			 Продукти із свинини та яловичини. Загальні технічні 
			умови   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 16594-85   | 
			
			 Продукты из свинины сырокопченые. Технические 
			условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 16739-88   | 
			
			 Туберкулин очищенный (ППД) для млекопитающих. 
			Технические условия в частині вимог, що стосується туберкуліну 
			очищеного для ссавців    | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 17482-85   | 
			
			 Продукты из свинины запеченные и жареные. 
			Технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 18236-85   | 
			
			 Продукты из свинины вареные. Технические условия    | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 18255-85   | 
			
			 Продукты из свинины копчено-вареные. Технические 
			условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 18256-85   | 
			
			 Продукты из свинины копчено-запеченные. Технические 
			условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 28888-90   | 
			
			 Молочко маточное пчелиное. Технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 28886-90   | 
			
			 Прополис. Технические условия   | 
		
	
	
 в) з 1 жовтня 2007 р.: 
	
		
			| 
			 ГОСТ 4808-87   | 
			
			 Сено. Технические условия   | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 5110-55   | 
			
			 Крупный рогатый скот для убоя. Определение 
			упитанности    | 
		
		
			| 
			 ГОСТ 5901-87   | 
			
			 Изделия кондитерские. Методы определения массовой 
			доли золы и металломагнитной примеси    | 
		
	
	
 4. Державному підприємству "Український 
	науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та 
	якості" (Філіпчук Г. Г.) забезпечити: 
	- опублікування інформації щодо затверджених національних 
	стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування 
	нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного 
	покажчика "Стандарти"; 
	- видання вищезазначених національних стандартів у термін 
	не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим 
	наказом. 
	5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на 
	заступника Голови С. Т. Черепкова.