|
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ НАКАЗ
від 25 грудня 2006 року N 366 Про внесення змін до наказів Держспоживстандарту та запровадження перехідного періоду дії національних стандартів
З метою запровадження перехідного періоду дії нормативних документів для надання підприємствам харчової промисловості можливості підготовки виробництва олійно-жирової продукції до вимог національних стандартів на олійно-жирову продукцію, відповідно до Закону України "Про стандартизацію" наказую: 1.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядки:
1.2. Пункт 4 доповнити підпунктом такого змісту: "г) з 1 квітня 2007 р.
2. У наказі Держспоживстандарту від 25 листопада 2005 р. N 338 "Про затвердження національних нормативних документів, змін до національних стандартів, національних змін до міждержавних стандартів, надання чинності в Україні міждержавному стандарту і змінам до міждержавних стандартів та скасування нормативних документів": 2.1. У підпункті "г" пункту 7 виключити рядок:
2.2. Пункт 7 доповнити підпунктом такого змісту: "е) з 1 квітня 2007 р.
3.1. У підпункті "в" пункту 4 виключити рядок
3.2. У підпункті "г" пункту 4 увести рядок
4. Запровадити з 1 січня 2007 р. до 1 липня 2007 р. перехідний період одночасної дії нормативних документів, зазначених у пунктах 1, 2 та 3 цього наказу, і національних стандартів: ДСТУ 4492:2005 "Олія соняшникова. Технічні умови"; ДСТУ 4465:2005 "Маргарини. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4487:2005 "Майонези. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4463:2005 "Маргарини, жири кондитерські та для молочної промисловості. Правила приймання та методи випробування". 5. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених нормативних документів: 5.1. Привести технічні умови на олійно-жирову продукцію у відповідність до вимог ДСТУ 4492:2005, ДСТУ 4465:2005, ДСТУ 4487:2005. 5.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог ГОСТ 1129-93, ГОСТ 240-85, ГОСТ 30004.1093 та чинних технічних умов, що відповідають зазначеним стандартам. 6. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти господарювання про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих у підпункті 5.2 цього наказу. 7. Органам з сертифікації харчових продуктів провести позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 4492:2005, ДСТУ 4465:2005, ДСТУ 4487:2005. За позитивними результатами технічного нагляду переоформити сертифікати відповідності. 8. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Цициліано О. Д.) забезпечити опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти". 9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держспоживстандарту України Черепкова С. Т.
|
Copyright © 2004-2024, ЛЕОНОРМ.
|